Thursday, June 11, 2015

Beauty Bloggers made me buy it! - Make-up #1

Am inceput sa citesc, in mod frecvent, blog-urile de beauty prin anul 2009. Atunci a inceput valul de dorinte si wishlist-uri interminabile.
Mereu mi-a placut sa citesc cat mai multe review-uri si sa aud pareri despre un anumit produs si abia apoi sa il cumpar. Datorita acestei metode, nu prea am dat gres cu produsele achizitionate.
Recunosc, ca orice femeie, am cumparat multe cosmetice din impuls si pe motiv de "Uite ce dragute sunt, cum stralucesc, ce culoare frumoasa!". Ne amintim toate cum eram fascinate in liceu de paginile lucioase ale cataloagelor de la Avon si Oriflame. Intre timp mi-am dat seama ca toate campaniile au in spate un departament antrenat pe marketing si foarte multe editari in Photoshop, Corel, Lighroom si multe alte programe.

Citind blog-uri din strainatate unde aceasta tema e foarte des abordata, m-am gandit sa impart cu voi o parte din produsele cumparate datorita si din vina beauty blogger-ilor.



La sfatul Adinei, careia i-am povestit despre ideea acestei postari, mi-a recomandat sa impart tema in 2-3 postari.

Prima parte va fi dedicata produselor cosmetice - slabiciunea mea, calcaiul lui Ahile, drogul si euforia mea.

In vara lui 2014 – august, mai exact – am gasit la reducere rujurile lichide de la Rimmel – Apocalips lip lacquer. Citisem cateva postari despre acest produs, stiam ce-mi poate oferi, asa ca l-am adaugat in cosulet repede.
Este o culoare frumoasa, linistita, face parte din gama de culori standard pentru mine. Daca in liceu ma atrageau nuantele maronii – cafenii, in facultate am cochetat cu nude-ul spre crem, iar acum imi plac mult nuantele de roz pal, linistit, roz nude.
Nuanta pe care o detin este Celestial - produsul este hidrant, cremos, avand acoperirea unui ruj.



Impreuna cu rujul lichid de la Rimmel, am achizitionat si lip butter-ul ASTOR – nuanta Feeling Feline. In luna august mereu m-au atras produsele corai, rosu sters... Mereu asociez culoarea corai cu aceasta luna.
Acest lip butter a fost perfect pentru zilele in care alegeam un machiaj al ochilor discret si luminos, dar si pentru serile in care optam pentru un contur negru al ochilor.
Nu pateaza, nu curge de pe buze si nu aluneca. Uneori, il aplic fara sa folosesc oglinda.
In luna Martie l-am regasit la reducere in DM si, ispitita de Adina, am achizitionat inca o nuanta – Hug Me – de care nu sunt atat de mandra. Nu observ nicio diferenta vizibila atunci cand il aplic pe buze, mi se pare mai degraba un balsam nuantator cu destul de mult sclipici. Nu stiu daca sunt buzele mele de vina sau doar am prins un produs defect, insa ma tenteaza tare si nuanta Unguilty Pleasure, tot din vina Adinei, pe ale carei buze arata superb.


Lip butter-ul Nivea cu vanilie si macadamia l-am achizitionat recent, intr-un moment de maxima slabiciune. Am rezistat aproape un an la tot valul de review-uri, spunandu-mi ca am destule produse pentru ingrijirea buzelor. L-am luat, l-am folosit in acea seara si l-am uitat in cutia cu balsamuri. Mi-a placut mirosul, dar mi-a displacut pelicula alba lasata pe buze. Probabil la toamna ii voi da mai multe atentie.
In Aprilie am calcat din nou pe bec si am achizitionat si varianta cu coacaze. Aceasta imi place mai mult, are o nuanta placuta (spre mov, daaah!), mirosul e superb si nu exista acea pelicula albicioasa.


Fondul de ten de la Oriflame - Illuskin l-am cumparat in urma sutelor de postari despre acest produs. Desi in liceu comandam destul de multe produse Avon / Oriflame tentata de pozele frumoase si colorate (scuza mea este ca pe atunci nu stiam de Photoshop si campaniile de marketing), acum nu m-as fi riscat sa achizitionez produse de make-up fara cel putin 2-3 review-uri pozitive.
Am riscat si bine am facut. Pentru 23-25 de lei cat am dat pe fondul de ten, am fost foarte multumita. L-am folosit exclusiv toata luna August si putin din Octombrie, pana l-am dat gata. Recent a aparut Everlasting pe care l-am achizitionat mai mult din curiozitate, dar nu imi place la fel de mult.
Desi formula lor este destul de lichida, au acoperire medie, lumineaza pielea si sunt potrivite pentru sezonul fierbinte, cand tenul meu nu suporta texturi groase si grele.
*Illuskin-ul l-am terminat si aruncat pana sa fac pozele, asa ca am pozat Everlasting-ul.*



Setul Benefit – They’re Real am vrut sa mi-l fac cadou de ziua mea din Sephora Paris, insa, fiind in ultimele zile de concediu, nu s-a mai sincronizat programul de vizitat cu orarul magazinului, asa ca am plecat din Paris putin dezamagita. A trecut repede sentimentul acesta cand am vazut ca in Romania beneficiez de 15% reducere la toate produsele din Sephora. L-am luat cu 25 de lei mai ieftin decat daca l-as fi achizitionat in Paris si sunt tare mandra de economia facuta.
Iubesc tusul, este superb. Ofera o privire intensa, iar negrul este foarte intens, deloc sters sau spalacit. Ma indragostesc mereu cand il aplic. Recunosc, inca avem o relatie love – hate, pentru ca nu reusesc din prima sa scot destul produs (ori scot prea putin si nu se traseaza liniile, ori scot prea mult si asez excesul de tus intr-o singura portiune). Nu-mi place nici procesul de curatare al pensulei dupa si inainte de fiecare aplicare, dar e obligatoriu pentru a pastra produsul cat mai proaspat si igienic. Rimelul inca sta sigilat in cutiuta pentru ca, momentan, am alte doua deschise.



Tot din Sephora Paris mi-am achizitionat si fondul de ten NARS – Sheer Glow dupa ce i-am dat multe tarcoale online. Aveam, totusi, emotii in privinta nuantei, asa ca am preferat sa stau cuminte, cel putin pana la prima intalnire face-to-face.
L-am folosit in timpul concediului si mi-a placut aspectul oferit, insa nu am apucat sa il analizez foarte bine.
Voi incerca, totusi, aplicarea lui si cu alte pensule (am incercat cu pensula Real Technique - Buffing brush si nu m-a impresia, insa cu buretelul miraculos de la aceeasi firma a ra), pentru ca simt ca poate mai mult decat mi-a aratat pana acum!
Momentan, suntem indragostiti, dar il scot la iveala doar la evenimente importante pentru a-l pastra cat mai mult timp langa mine.


Pudra Physicians Formula am vazut-o pe multe blog-uri, insa Adina m-a convins sa ii dau o sansa, asa ca am adaugat-o in prima comanda de pe iherb, am folosit-o, iar la a 2-a comanda am recumparat-o, sa fiu sigura ca nu dispare de pe piata si din viata mea.
Am luat-o in vara anului trecut, e pe terminate si urmeaza sa ii ia locul sora geamana. Imi place foarte mult textura, este fina si nu se aseaza inestetic pe ten. Am renuntat chiar si la mult indragita pudra de la Inglot pentru ea. 


Fondul de ten Rimmel – Lasting Finish a fost o alta curiozitate. Am vrut sa-l incerc pentru review-urile total diferite pe care le-am citit. Cateva persoane il laudau, altele erau dezamagite. L-am swatch-uit pe mana, iar prima interactiune a fost favoribila – textura mi-a amintit de fondurile de ten L’Oreal pe care le ador. Am ales nuanta, iar dimineata l-am aplicat. L-am folosit exclusiv timp de 4 saptamani si observ ca ne intelegem bine. Il asez cu pudra mai sus mentionata, iar pana seara nu am probleme cu el. Nu-mi luceste tenul, nu se strange inestetic in zona ochilor sau a nasului, nu dispare de pe ten. Iar pretul la reducere e imbatabil – doar 22 de lei.


Concealer-ul de la Maybelline se afla pe wishlist-ul meu din vara trecuta, pana recent, cand l-am primit de la prietena mea proaspat venita in vizita din UK (Iulia, iti multumesc din nou!). Inca nu l-am deschis, pentru ca mai am 2 incepute pe care as vrea sa le termin inainte.



Sunt fericita sa observ ca exista o compatibilitate cu majoritatea produselor, iar asta poate doar sa faca mandra de cercetarile si alegerile facute.

Urmatoarea postare va fi despre produsele de ingrijire a corpului.

Sunt curioasa ce produse ati cumparat din vina blogger-ilor si cine sunt blogger-ii vinovati care va maresc wishlist-ul cu fiecare postare!

Puteti citi toata seria aici:

Beauty Bloggers made me buy it! - Face products #1
Beauty Bloggers made me buy it! - Body products #1
Beauty Bloggers made me buy it! - Hair products #1

8 comments:

  1. Ma bucur ca ai scris, chiar mi se pare misto ideea si ar trebui sa fac si eu asta!
    Nu stiu daca sa fiu mandra de toate tentatiile la care te-am supus sau sa-mi pun perna la funda urmatoarea intalnire! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Perna sigur nu, a fost o placere sa descopar produse frumoase si foarte bune cu ajutorul tau.
      Nu am mai trecut pe lista acel ruj de la Avon pe care mi l-ai recomandat si l-am achizitionat imediat. Eheeee....

      Delete
  2. Am si eu produse cumparate "din vina bloggerilor" si pana acum nu mi-a parut rau de achizitiile facute, Iguanitza, Fashion Doctor, another side of me..sunt doar cateva exemple :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si pe mine ma instiga fetele astea. Ma bucur, doar, ca nu dau gres cu produsele cumparata "din vina" lor. :D

      Delete
  3. Buna! Spune-mi si mie te rog ce nuanta ai de la Nars? Spre bucuria mea l-am gasit si eu pe aoro si nu stiu exact ce nuanta sa imi aleg. Am tenul deschis si sunt blonda. http://www.aoro.ro/nars/make-up-make-up-lichid-pentru-o-piele-mai-luminoasa/
    Astept raspunsul tau. Multumesc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna, Cristina!
      Eu am nuanta Santa Fe. Sunt bruneta natural (acum satena cu suvite deschise) si tenul este mediu.
      Ca nuanta seamana cu 25 de la Teint Ideal Vichy sau tot 25 Nude de la Dermablend. De la L'oreal Infallible am avut nuanta Rose beige.
      Daca ai tenul deschis, cauta nuantele mai deschise decat Santa Fe - aceasta intra in categoria medium 2.

      Sper ca ti-am fost de ajutor!

      Delete
  4. Balsamul de buze de la Nivea și fondul de ten Rimmel Lasting Finish le-am luat și eu din aceleași motive ca și tine :)). Prea erau laudate de toată lumea și am zis că trebuie să le încerc :)).

    Bineînțeles că încă mă tentează și le am pe wishlist lip butter-ul de la Astor și lip gloss-ul de la Rimmel London :)).

    Kisses!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rimelurile nu prezinta interes, pentru ca am vreo 5 sigilate. Pana nu raman cu maxim 2, evit subiectul asta. :))
      Dar lip butter-ul merita incercat daca il prinzi la vreo reducere, sunt cremoase si coloreaza destul de bine.

      Delete