Monday, August 17, 2015

My morning skincare routine

In weekend, cand faceam curat printre produsele din baie, mi-a venit ideea sa scriu despre rutina de ingrijire a tenului.
Am ales sa impart postarea in 2 parti, pentru ca rutina de seara este putin diferita de cea de dimineata.


Imi incep dimineata cu solutia micelara Sensibio Bioderma pentru a curata tenul de impuritatile adunate in timpul noptii. Ador aceasta micelara, este minunata! Curata foarte bine, este delicata cu tenul si are lista de ingrediente prietenoasa. Dupa acest pas, imi improspatez tenul cu lotiune tonica. Momentan folosesc toner-ul de la Reviva cu acid glicolic. Nu imi usuca tenul si nici nu ma ustura pielea dupa aplicare, doar ca are gramajul cam mic - 118 ml.


Dupa ce intra in piele toner-ul, aplic 4 picaturi din concentratul Genifique Youth Activator Lancome - pe frunte, pe obraji si in barba. Imi place foarte mult acest produs, e ca o panza pe care poti sa asterni linistita celelalte produse cosmetice. Dupa ce intra in piele concentratul, aplic gelul de ochi Instant depuffing roll-on Sephora si un strat de crema matifianta de la Vichy - Normaderm Pro Mat.


Desigur, nu ies niciodata din casa fara factor de protectie. Din Aprilie / Mai pana in Octombrie folosesc SPF 50, iar in restul lunilor, folosesc SPF 30. Este foarte important acest pas in protejarea tenului, iar pielea voastra va va multumi. Peste 10-20 de ani, cand o sa aveti un ten cu riduri reduse si piele vizibil mai sanatoasa decat a celorlalte persoane de varsta apropiata, ii veti multumi si voi cremei cu SPF. Acum folosesc crema de la Bioderma - Photoderm max 50+, varianta incolora. Este un produs foarte bun, cu o consistenta lichida, intra repede in piele si nu face tenul sa luceasca.


Dupa cateva minute, intervin cu un spray de apa termala Vichy, un balsam de buze si sunt pregatita sa ies din casa (sau sa trec la urmatorul pas - machiajul).

Care este rutina voastra de ingrijire a tenului? Ce pasi urmati dimineata?

8 comments:

  1. Eu nu folosesc asa multe produse dimineata: un gel de curatare si crema cu SPF sau in zilele in care sunt pe graba folosesc un primer de la Flormar cu SPF 25.
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu m-am invatat cu rutina asta si cred ca nici nu as putea sa mai aplic fondul de ten fara crema de fata + SPF. E doar in mintea mea, stiu, dar e mai sanatos pentru ten asa. :D
      Cum ti se pare primer-ul de la Flormar, iti place?

      Delete
  2. De aici am incercat doar apa termala de la Vichy si imi place foarte mult in zilele calduroase. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, apa termala e o binecuvantare in zilele de vara! Am incercat in trecut sa o las la frigider, dar nu a mai mers pompita de aplicare apoi - nu mai spray-ia, doar curgea apa din tub, asa ca am renuntat la strategia asta...

      Delete
  3. Cam asta este si rutina mea, in plus folosesc o crema antirid..deh..varsta :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am inceput sa ma uit si eu la cremele antirid, caci e mai bine sa previi, decat sa tratezi, plus ca nu tenul nu mai are elasticitatea de la 16 ani, dar nu stiu cat de tare ajuta cremele astea. Cred ca mai mult ne linisteste psihicul, decat tenul. :))

      Delete
  4. Si eu am o rutina asemantoare dar... uit mereu de tonner. Rusinica mie!
    Trebuie sa incerc si eu Photoderm Max! Nu se mai poate! ;))
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Incearca sa iei unul spray, o sa intinzi mana mai des dupa el :D.
      E bun Photoderm-ul, mai am jumatate de sticla... Am vazut la reducere Bioderma ABC Derm-ul, la Sensiblu, la 25 lei, daca te tenteaza.

      Delete