Sunday, January 22, 2017

Curatenie in ganduri. Si in casa.

M-am trezit intr-o zi de sambata cu un chef nebun sa eliberez casa. Ma apasau alte ganduri, dar cumva, in mintea mea, se formase o conexiune intre starea mea si aglomeratia din casa.
Asa ca am inceput sa scot totul din dormitor. Cutii de pantofi, jucarii pastrate de cand eram copil mic, draperiile vechi, paturi si perne, asternuturi, haine mult prea vechi, cutii goale - TOT ce nu-mi trebuia.
Dupa ce-am rezolvat cu dormitorul, am intrat in bucatarie. Am impachetat cani, pahare, seturi si tacamuri vechi, iar apoi am ordonat frumos tot ce am decis sa pastrez.
Nu m-am oprit aici, am intrat si in living room (sufrageria noastra romaneasca), unde am golit cateva dulapuri serioase.
Am umplut holurile de plase si cutii. Foarte mult au ajuns la bunicul meu, care le-a donat prin vecini si prin satul natal. Altele au ajuns direct la gunoi.
Acum, ca am eliberat colturile, dulapurile si sertarele, dorm mai linistita si imi simt gandurile mai aerisite. Obisnuiam sa pastrez fiecare obiect, in ideea ca poate voi avea nevoie de el, dar acum ca am reusit sa ma desprind si sa evacuez tot ce era nefolositor ma intreb o singura chestie: De ce nu am facut asta mai devreme?!

Voi ati inceput curatenia de primavara?

2 comments:

  1. Si e asa bine cand faci o astfel de curatenie! Eu ma gandesc cu groaza uneori la cate voi arunca cand ne vom muta! Chiar trebuie sa las unele lucruri sa "plece"!

    ReplyDelete
  2. Nu stiu de ce, dar nici eu acum nu vreau sa mai tin lucruri pe care nu le folosesc. Inainte ca si tine le tineam in ideea ca poate le voi folosi candva. Candva-ul asta nu a prea ajuns la multe.

    ReplyDelete