Wednesday, April 22, 2015

30 Beauty Questions Tag

Am citit recent postarea Dianei - Makeupdreamin si mi-a placut atat de mult ideea, incat i-am furat-o.

1. Do you remember your first make-up item? / Iti amintesti primul tau produs de machiaj?


Incerc sa imi amintesc cum a inceput obsesia mea pentru cosmetice, dar a trecut foarte mult timp - prea mult timp! Cu siguranta am inceput cu produsele Avon sau Oriflame, fiecare catalog circula pe sub bancile scolilor. Sa fi fost creionul bronzant multifunctional de la Avon? Balsamul de buze cu reflexii aurii tot de la Avon? Sau rimelul de la Oriflame care credeam ca e terminat / gol doar pentru ca nu curgea nimic din el? Nu radeti, eram in clasa a 7-a atunci!

2. Describe your perfect mascara. Have you found one that fits your specification? / Descrie mascara preferata. Ai gasit una care se potriveste dorintelor tale?

De cativa ani buni, mereu cand sunt reduceri la Sephora, fug si cumpar rimelul care se afla la promotie. Nu am dat gres pana acum, nici cu Atomic Volume nici cu Outrageous Volume. La rand sta cumintel They're Real - Benefit, care, simt eu, le va lua lejer fata celorlalte.



3. What kind of coverage do you prefer from foundation? / Ce grad de acoperire preferi la un fond de ten?

Cel mai des achizitionez fondul de ten cu acoperire medie, dar cu care poti lucra pentru a atinge o acoperire mai mare (fara sa arate inestetic pe ten). Cand merg la un eveniment special si vreau sa arat flawlessly airbrushed aleg o acoperire mai mare, pentru a ascunde toate imperfectiunile existente.

4. Favourite high end brand? / Brandul produselor de lux preferat?

Daca ar fi sa aleg pentru mascara si fond de ten, as spune Lancome. Am avut mereu o dragoste si dorinta de a incerca cat mai multe produse de la ei. As adauga pe lista si YSL pentru rujurile lor ultra cremoase si Dior pentru fondurile de ten cu un nivel de acoperire scos parca din povesti.

5. What cosmetic brands have you always wanted to try but still haven't? / Ce brand de produse cosmetice ai vrut mereu sa incerci, dar inca nu ai ai avut ocazia?

M-ar tenta Make Up For Ever (fondul de ten HD Invisible Cover), Hourglass (paleta Modernist), Anastasia Beverly Hills (Dipbrow), Cover FX (Contour Kit) si Illamasqua.


6. Favourite drugstore brand? / Brand-ul de larg consum preferat?

Dragostea vietii mele este L'Oreal. Cred ca de la 14 ani a inceput nebunia asta si nu s-a oprit nici acum. Am incercat cam tot ce se putea incerca - de la machiaj, produse de par pana la produse de corp si autobronzante (atunci cand existau pe piata din Romania). 



7. Do you wear eyelashes? /  Porti gene false?

Atunci cand am mai mult timp la dispozitie sa stau sa le aplic, da. Imi place efectul de ochi patrunzatori si frumos conturati pe care il ofera genele false (aplicate corect!)

8. Is there a kind of makeup you can't leave the house without? / Exista vreun produs de machiaj fara de care nu poti iesi din casa?

Sunt zile in care nu am timp sau dispozitie sa aplic nici macar fond de ten, dar am mereu la mine un balsam de buze pe care il aplic mereu cand simt nevoia.
De asemenea, nu ies din casa fara crema de fata si factor de protectie solara (30 SPF iarna, iar vara 50).


9. What is your must cherished beauty product? / Care este cel mai de pret produs de frumusete?

Acum ador blush-ul Coralista - Benefit. Ma gandesc cu tristete ca se va termina candva si voi ramane cu mult dor si regret in suflet. Dar, desigur, blush-ul nu ar arata bine pe un ten lipsit de fond de ten - Sheer Glow - NARS, care are valoare sentimentala imensa. L-am primit cadou de ziua mea anul trecut din Sephora de pe Champs Elysees.























10. How often do you shop for makeup? Do you like to pick a item here and there or get lots of goodies at once? / Cat de des cumperi produse pentru machiaj? Iti place sa achizitionezi cate un produs sau mai multe produse in acelasi timp?

Depinde de moment. Daca achizitionarea se intampla in perioada de reduceri, nu reusesc sa ma limitez la un produs - ar fi si pacat cat timp sunt reduceri. Daca este vorba de un produs fara de care simt ca nu pot continua sa traiesc (si mai e si high-end), ma limitez doar la el.

11. Do you have a "beauty budget" or spend freely? / Ai un buget pentru produsele de infrumusetarea sau ai mana libera?

Tinand cont ca de multe ori ma uit pe bonul de la supermarket si calculez in minte cate rujuri si farduri as fi putut sa iau din banii dati pe mancare, creeeed ca voi merge pe spend freely, entirely. :))

12. Do you utilize coupons, reward cards and sales when you shop for cosmetics? / Folosesti cupoane, carduri de reducere si perioada de reduceri atunci cand mergi la cumparaturi de cosmetice?

Nu am avut acces la cupoane sau carduri de reducere, dar daca ar exista la noi, cu siguranta le-as folosi din belsug. Pana atunci, merg pe varianta reducerilor, pe care le ador! Fecioara fiind, ma bucur de fiecare leu economisit. Ca apoi sa ii dau pe toti pe un singur produs high-end. :))

13. What type of product do you buy the most often? / Ce tip de produs cosmetic cumperi cel mai des?

Rujuri. De cand a inceput anul, am cumparat in jur de 20 de produse pentru buze - rujuri, gloss-uri, creioane de buze, balsam. Cred ca am o problema. Dar inca nu vreau sa o tratez, multumesc!

14. Is there a brand that you absolutely can't stand? / Exista vreun brand pe care nu il poti suporta?

Nu cred ca s-a inregistrat / infiintat / creat inca firma de cosmetice pe care sa o urasc.

15. Do you avoid ingredients in cosmetics like parabens or sulfates? / Te feresti de ingredientele din cosmetice, cum ar fi parabenii si sulfatii?

De jumatate de an am inceput sa acord mai multa atentie etichetei, iar inainte de a cumpara un produs cosmetic sau de ingrijire corporala, mereu verific daca are parabeni. Am descoperit cativa si in produsele pe care le detin si m-am intristat. Dupa ce le voi termina pe acestea, cu siguranta nu voi mai introduce in rutina de beauty produse cu parabeni.

16. Do you have a favourite place to shop for make-up? / Ai un loc preferat de unde cumperi produse de make-up?

In ultimii ani am cumparat cosmetice de pe makeup-shop.ro, Sephora si, mai nou, DM.

17. Do you like trying new skincare products or do you keep a certain routine? / Iti place sa incerci produse noi pentru piele sau mergi pe o anumita rutina?

Incerc mereu sa gasesc produsul "WOW" care sa ma dea pe spate si sa ii raman fidela, insa inainte de a cumpara ceva pentru ten, citesc multe review-uri si pareri, pentru a fi sigura ca e produsul potrivit nevoilor mele.

 18. Favourite bath and body brand? / Brand-ul preferat pentru produsele de corp si baie?

Pe cada mea se afla mereu geluri de dus de la Dove si Yves Rocher, iar pentru corp imi plac mult produsele Victoria's Secret.

19. If you could only buy from one brand, which brand would you choose? / Daca ar fi sa cumperi produse de la un singur brand, care ar fi acela?


E o intrebare destul de dificila. Cred ca as alege L`Oreal, pentru ca deja am avut cate un exemplar (pe putin!) din orice produs si stiu cum se comporta pe tenul meu.

20. What brand do you think has the best packaging? / Ce brand crezi ca are cel mai frumos ambalaj?

Nu am cum sa nu ma gandesc la ambalajul rujurilor YSL sau pudrele Chanel...

21. Which celebrity always has the great makeup? / Care celebritate are mereu cel mai frumos machiaj?


O aleg pe Kim Kardashian pentru un machiaj impecabil (conturare, highlight, ten perfect) si pe Angelina Jolie pentru finete si simplitate.


 22. Do you belong to any online makeup communities? / Faci parte din grupuri online dedicate machiajului?



Sunt inscrisa pe grupul Beauty Blogs de pe Facebook unde urmaresc toate postarile pe aceasta tema.

23. Favourite beauty gurus? / Care este liderul preferat in ale frumusetii?


Am inceput sa o urmaresc pe Michelle Phan acum.... 6-7 ani? Apoi a urmat Dulce Candy care ma naucea cu toate haul-urile de high end make-up, iar lista s-a marit pe parcurs.

24. Do you like multifunctional product like lip and cheek stains? / Iti plac produsele multifunctionale?


Detin un creion bronzant care poate fi folosit pe buze si pe pleoape, insa eu il folosesc doar pentru ochi, ca baza inainte de aplicarea fardurilor.

De asemenea, am avut un lip stain rosu de la Sephora, dar l-am aplicat doar pe buze.
Daca detin produse care nu se potrivesc pentru ce au fost create, improvizez pana ii gasesc intrebuinatare.

25. Are you clumsy in putting makeup? / Esti neindemanatica atunci cand aplici machiajul?


Daca nu am dormit in ultimele 24 de ore, e posibil sa dau rateuri de la tremurat. Insa, nu reusesc sa imi amintesc cand mi-a alunecat ultima oara pensula de mascara.


26. Do you use makeup base/primer for the eyes? / Folosesti baza de machiaj / primer pentru ochi?


Folosesc zilnic baza pentru fond de ten, dar pentru ochi nu sunt atat de disciplinata - folosesc doar daca am mai mult de 20 de minute la dispozitie pentru machiaj. Imi place rezistenta machiajul dupa ce le aplic.



27. How many hair products do you use in a typical day? / Cate produse pentru par folosesti intr-o zi obisnuita?


Pai, sa vedem. Daca imi spal parul in acea zi folosesc: sampon, balsam, masca de par, masca pentru par vopsit, iar daca sunt in toane bune folosesc si un ser / ulei pentru par (dar asta foarte rar). Apoi folosesc  2 masuri din Chi Silk Infusion + 2 pompite L'Oreal Extraordinary Oil, pentru varfuri pun 2 pompite de ser pentru varfuri de la Avon (toate 3 sunt minunate, dar personal il prefer pe cel verde), in continuare vin cu spray termoprotector pe toate lungimea parului, iar dupa uscare aplic 2 pompite WeHo Light Tears pentru stralucire si finisare.  La 2 zile dupa spalarea parului folosesc sampon uscat de la Batiste, iar atunci cand vreau un efect mai "wow" bag la inaintare fixativul L'Oreal.

Mmmda, acum observ pe ce se duce salariul meu...


28. What do you apply first, concealar or foundation? / Ce aplici mai intai - anticearcanul / corectorul sau fondul de ten?


Mereu fondul de ten si apoi anticearcanul. Daca aplicam anticearcanul inainte, riscam sa il intindem pana la urechi cand venim apoi si aplicam fondul de ten. Iar dupa aplicarea fondului de ten, o parte din cearcane / imperfectiuni sunt acoperite, rezulta mai putin anticearcan folosit dupa.



29. Do you ever consider taking makeup classes? / Te-ai gandit sa urmezi cursuri de makeup?


In fiecare an imi propun sa fac asta, dar mereu ma aglomerez cu alte cursuri / proiecte / diverse.

Poate anul viitor, cand voi termina master-ul, voi avea mai mult timp liber. Nu stiu daca in provincie sunt cursuri hardcore, unde sa inveti noutati si nu trucuri pe care le stii deja de pe youtube - daca investesc cateva sute de euro, macar sa plec cu informatii noi si utile.

30. What do you love about makeup? / Ce iubesti la machiaj?


In cazul meu, iubesc faptul ca pot sa fiu cineva vreau datorita lui - pot sa fiu naturala, folosind doar CC cream si putin rimel. Pot sa fiu classy - folosind un fond de ten mat, eyeliner perfect trasat si un ruj rosu ca focul. Pot sa fiu stralucitoare, imi pot contura chipul cum vreau sa scot in evidenta anumite trasaturi si sa ascund imperfectiunile. Pot sa-mi evidentiez ochii sau buzele. Sau ambele, depinde in ce stare sunt! 

Prin machiaj, ma regasesc si ma invat sa ma iubesc!

Dau tag-ul mai departe catre Adina, Alina, Roxana si Cristina.
Sunt curioasa de preferintele voastre, fetelor!















2 comments:

  1. Ce tema lunga mi-ai dat! Promit ca ma achit curand si sper sa o public saptamana viitoare, cel tarziu!
    Multe produse pentru par folosesti, credeam ca eu am multe, dar ma cam intreci. Si cel mai important, nu stiam ca esti Fecioara si tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imagineaza-ti ca eu am inceput sa scriu postarea inainte sa intru in concediu, acum 2 saptamani, si abia astazi am finalizat-o! Deci take your time, te inteleg! :))
      Da, imi plac mult produsele de par... Acum am descoperit si o perie rotativa minune de care m-am indragostit, trebuie sa mi-o fac cadou de Craciun neaparat!
      Fecioara - born and raised, ma'am!

      Delete